Horkolás

Ok:
Szabaduljon meg a horkolástól
A felnőtt lakosság csaknem fele, minden negyedik ember rendszeresen horkol. Aki horkol vagy együtt él valakivel, aki horkol – pontosan tudja, milyen kellemetlen helyzetekhez vezet az „éjszakai hangzavar”. Másnap a kialvatlanság akár a munkahelyen, akár autóvezetés közben veszélyhelyzeteket teremthet.

Súlyosabb esetben a horkolás jele lehet az „obstruktív alvási apnoe” nevű megbete-gedésnek, amelynek szövődményeként gyakoriak a szívpanaszok, keringési rendellenességek.
Az életviteli problémák és a szövődményveszély miatt az utóbbi évtizedekben előtérbe került a horkolás kezelésének kutatása. Megfelelő alvásdiagnosztikai kivizsgálás után az esetek jelentős része hatékonyan kezelhető ambuláns sebészi eljárással.

1998-tól Lézerrel horkolásgátló műtétet (Laser Assisted Uvulopalato Plastica-LAUP ) végzünk rendelőnkben. Eredményeinkről hazai és külföldi kongresszusokon is beszámoltunk.
2004-től Magyarországon először, Szegeden, a Forrás Magánklinikán lehetővé vált a radiosebészeti beavatkozás, a horkolás hatékony, fájdalommentes kezelése minimális gyógyulási idővel.
A beavatkozást minden esetben alvásdiagnosztikai és fül-orr-gégészeti kivizsgálás előzi meg. A műtétet ELLMAN Sebészi Rádiofrekvenciás készülékkel (USA) végezzük

Nyitvatartás

  • Hétfő-Péntek: 8.00-17.30
  • Szombat: 8.00-12.30
  • 5540 Szarvas, Eötvös u. 44.

Akciók

gyongypatika

Ügyelet

Május 2-8-ig Borostyán Gyógyszertár
Május 9-15-ig Gránátalma Gyógyszertár
Május 16-22-ig Szirony Gyógyszertár
Május 23-29-ig Pingvin Gyógyszertár

Tovább >>>